2008. március 20., csütörtök

Egy nap, két főváros

Jerez de la Fronterába az eljutás nem éppen a legegyszerűbb dolog (legalábbis Budapestről, mert Madridból, Barcelonából nagyon egyszerű), így úgy gondoltuk, hogy ha már nincs egyszerű dolgunk, akkor spékeljük is egy kicsit meg... Jerezből Madridba repültünk, hogy egy rövid kis madridi városnézés után tovább folytassuk utunkat Apuékhoz Dublinba.

A Jerez-Madrid repülőút a Spanair légitársasággal csodálatos volt, hiszen 8-9 km magasságból végig le lehetett látni. A madridi repülőtéren olyat tapasztaltunk, amit eddig még soha ... Egyszerűen elfelejtkezett a repülőtér üzemeltetője a gépünk érkezéséről. Beállt a repülő a folyosó mellé, de a folyosó csak nem akart a géphez közelíteni. Többen járkálták körbe-körbe a gépet a fejüket vakarva, míg a gép kapitánya felvilágosította az utasokat, hogy még egy kis időt várnunk kell, hiszen valami miatt elfelejtkeztek a gép érkezéséről...

Madridban megnéztük a főteret (Plaza Mayor), a Királyi Palotát, valamint a Nap teret is (Plaza del Sol), ahol a Tío Pepe jerezi borospince figurája köszöntött minket a madridi napsütésben.

Délután Madridból repültünk tovább Dublinba. Ezt az utat a Ryanair légitársasággal tettük meg. Ennek a társaságnak van pár furcsa előírása. Az egyik ilyen, amit máig nem tudok megértani, hogy az együtt utazók feladott poggyászának súlykeretét nem lehet összesíteni. Így mi három 15 kg-os poggyászt adhattunk fel. Emiatt a check-in pultok elött még át kellett pakolnunk a poggyászokat úgy, hogy külön-külön 15kg-osak legyenek.

Nincsenek megjegyzések: