2008. április 29., kedd

Dublin két és fél nap alatt

Egy hajnali Sevilla-Dublin járat után kicsit fáradtan érkeztünk meg Dublinba. Jerezből a vonatunk 7:35-kor indult, amihez már el kellett indulnunk otthonról 6:50-kor.

Dublinban jobb idő várt minket, mint amire számítottunk, 16 fok, eső sehol ... A délutánt én hasznosan töltöttem el, kipihentem a nappaliban a kanapén alva az út fáradalmait.

Vasárnap már kezdődött is a környék érdekes helyeinek felfedezése. Legelőször a közeli tengerpatra mentünk, ahol nagyjából öt kiló kagylót szedtünk (akkor már láttam, hogy most már biztosan nem férünk be a poggyászba hazafele!). Ezután Portmanockba (bár értelmesebb név a Portmanók lenne - kikötőben lakó alacsony emberekről kapta nyilván anevét) mentünk. Ennek a helynek az a különlegessége, hogy a kikötőben fókákat lehet látni. Hirtelen ilyesztő látni ezeket a kedves állatokat ... Ennyire északon lennénk már?!?




A helyiek úgy látszik néha összetévesztik a tengerpartjukat a mediterrán fürdőhelyekkel, mert viszonylag gyakran lehet látni fürdőző embereket (lehet, hogy csak azért fürdenek, hogy nehogy úgy érezzék, mint ahogy én, hogy Dublin tengerpartja szép, csak kicsit haszontalan).






A botanikus kertben folytattuk utunkat, itt megnéztük a szelíd mókusokat, akik egészen közel merészkedtek hozzánk.












Az estét a Temple Barban fejeztük be. Nagyon kellemes volt most is az élő zene, és most is nagyon sokan voltak, ennek ellenére a színpad előtti első asztalnál ülhettünk.






A hétfői napunk lazábbra sikerült. Hogy egy kis kultúrát is magunkba szívjunk, a Dublini Szépművészeti Múzeumban kezdtük a napot. Ezután a kihagyhatatlan Blanchardstown Bevásárlóközpont következett, mjad este még a közelben levő élményfürdőben úsztunk, csúszdáztunk egy keveset.

Nincsenek megjegyzések: